14 January 2011

Prakata

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia. Blog ini akan digunakan sebagai medium pengajaran dan pembelajaran interaktif untuk kursus Sosiolinguistik BML3073 kelolaan Dr. Siti Saniah Abu Bakar. Saya beranggapan bahawa penggunaan blog dalam kursus ini merupakan satu langkah yang baik selaras dengan perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi semasa.

Justeru saya berharap agar dapat menggunakan tempoh empat belas minggu ini dengan sebaik-baiknya bagi memperoleh pelbagai ilmu yang bermanfaat daripada kursus ini sebagai bekalan buat masa kini dan kelak ketika sudah berkhidmat sebagai guru, insyaallah. Di blog ini juga saya akan memanfaatkan penggunaan bahasa Melayu yang gramatis. Mustahil untuk kita menjadi manusia yang sempurna walaupun selaku pelajar bahasa Melayu sekalipun, jadi jika terdapat sebarang kecacatan dalam penulisan saya, saya mengharapkan teguran daripada anda semua dapat memperbaikinya.

Seterusnya kepada rakan-rakan sekursus anda dialu-alukan untuk berkongsi pendapat bersama saya melalui alam maya ini. Adalah agak sukar untuk saya menjejaki blog anda semua, jadi jika anda sudah sampai di sini silalah tinggalkan jejak anda sebagai pengikut atau follower agar saya dapat menjadi pengikut blog anda juga demikiannya. Saya menggunakan susun atur atau layout yang mudah, sederhana, dan tidak menyakitkan mata supaya isi kandungan blog ini mudah dibaca oleh pensyarah dan rakan-rakan sekalian.

Akhir kata saya berharap kursus ini dapat membuka mata kita akan kepentingan penggunaan teknologi dalam proses pembelajaran dan pengajaran. Sekian, terima kasih.

No comments: